Cauta pe site
Meniu site
Cumpara online
Recomandam
Staer - Mobila pentru familia ta
MisiuneaCasa - Forum mobilier
VYS Blog - 100% Do It Yourself
FreshHome - Creative ideas
Designocalm - Design interior
Statistici site

Membri acum pe site
Reclama pe siteSITE INSCRIS PE

Filme Cinema Portal mobila
Citeste pe blog » Articole pentru inspiratia ta.

4:41 PM
8 must-have pentru camera copilului

 A decora camera copilului poate deveni un proiect distractiv, interesant, care pune în mișcare energia, interesele și dorințele micuțului. Însă este foarte ușor să te lași dus de val, să alegi decorațiuni inutile, nepotrivite sau să umpli încăperea cu accesorii și piese de care copilul nu are nevoie sau pe care nu le dorește. Pentru a evita această situație neplăcută, am pregătit o listă cu câteva elemente obligatorii pentru amenajarea dormitorului băiatului/fetiței.

 Patul

Este evident că patul nu poate lipsi din cameră, însă această piesă de mobilier este ingredientul cheie în amenajare.

 Reține faptul că atunci când vine vorba despre selectarea modelului de pat, caracterul confortabil primează, iar funcția este mai importantă decât forma.

 

  • Iluminatul adecvat

Camera copilului trebuie să îndeplinească numeroase roluri și să ofere spațiu suficient pentru derularea activităților dintre cele mai diverse.

 Aici micuțul va învăța, se va juca, va dormi, își va primi prietenii. Așadar va trebui să iluminezi corespunzător spațiul, pentru a satisface toate cerințele.

 Nu te lăsa influențat de partea artistică a corpurilor de iluminat, ci ia în calcul funcționalitatea lor.

 

  • Dulapuri pentru haine

Dulapul clasic nu reprezintă, probabil, cea mai bună opțiune pentru depozitarea hainelor, însă pentru camera copilului poți alege un dulăpior vertical cu multiple sertare, o comodă generoasă sau chiar un pat cu spațiu de stocare inclus.

 Spre orice te orientezi, este nevoie ca mobilierul destinat înmagazinării hainelor să ofere spațiu amplu și să fie ușor de manevrat, în caz contrar copilul își va arunca hainele în stânga și-n dreapta.

 

  • Zona de studiu

Dormitorul copilului a devenit, încet dar sigur, o încăpere multifuncțională. Spațiul de aici este exploatat la maximum pentru toate activitățile în care este implicat cel mic.

 Zona de studiu constituie o entitate separată și este necesară delimitarea ei de restul porțiunilor din cameră.

 

  • Zona de joacă

Indiferent cât de mare sau cât de mică este camera, trebuie să găsești un loc special alocat orelor de joacă sau de relaxare.

 Fiecare copil include în ocupațiile zilnice joaca. Chiar dacă are la dispoziție o curte pentru a-și consuma energia, micuțul are nevoie și de amenajarea unei porțiuni în propria cameră pentru acest tip de distracție.

 Fie că e vorba despre un colț al încăperii sau despre un loc delimitat pe covor, atribuie câțiva mp strict pentru petrecerea timpului liber.

 

  • Sertare pentru jucării

Jucăriile fac parte din viața oricărui copil, inevitabil și necondiționat. Depozitarea lor în anumite coșulețe sau sertare este obligatorie, dacă vrei să-l înveți pe micuț să fie ordonat.

 Secretul este să alegi componente pentru păstrarea jucăriilor ușor de accesat și de manevrat, astfel încât prichindelul să fie interesat în utilizarea lor.

 

  • Ceas cu alarmă

Acest accesoriu este util și indispensabil nu doar pentru a ajuta copilul să se trezească singur dimineața, ci și pentru studiu.

 A seta alarma pentru o anumită perioadă de timp alocată studiului permite micuțului să se concentreze la lecții fără să fie preocupat de timp.

 

  • Lucruri personale

Fiecare copil are câteva obiecte preferate, fie că e vorba de jucării, cărți, fotografii sau gadget-uri electronice.

 Lasă copilul să știe că ceea ce este important pentru el contează și pentru tine. Creează un loc special pentru item-urile lui favorite.

 Incorporează aceste elemente în camera fiului tău și, la fel de important, solicită sfaturile lui când vine vorba despre deciziile în decorare. La urma urmei, este spațiul în care va trăi și este necesar să simtă o legătură cu el.

Sursa material: amenajari-interioare.euGalerie foto (Click pe imagini pentru vizualizare)


Citeste si alte articole interesante:
Concept casa in forma de piramida - 12 spatii
Munca la domiciliu - adapteaza zona de lucru in spatiul de locuit
Decor de printesa pentru dormitorul fetitei
Masa de cafea inspirata din "Scufita Rosie"
Apartament inspirat din Jules Verne

Vizite: 361 | Adaugat de: AdminPortal | Tag-uri: zona de joaca, jucarii, decoratiuni pentru copii, camera copilului, elemente obligatorii pentru dormito | Nota: 5.0/1 voturi

Comentariile materialului: Nici unul
Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.
INREGISTRARE AUTENTIFICARE