Cauta pe site
Meniu site
Cumpara online
Recomandam
Staer - Mobila pentru familia ta
MisiuneaCasa - Forum mobilier
VYS Blog - 100% Do It Yourself
FreshHome - Creative ideas
Designocalm - Design interior
Statistici site

Membri acum pe site
Reclama pe siteSITE INSCRIS PE

Filme Cinema Portal mobila
Citeste pe blog » Articole pentru inspiratia ta.

1:29 PM
BIFE-SIM 2014 va avea loc in perioada 10 – 14 septembrie, la Romexpo

Targul international de mobila, echipamente si accesorii va avea loc in perioada 10 – 14 septembrie, in Centrul Expozitional Romexpo, si va fi organizat de ROMEXPO si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Camerele de Comert si Industrie din Romania si EUROEXPO. Anuntul a fost facut la conferinta adresata industriei de mobila din Romania, care s-a bucurat de prezenta ministrului delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia VARGA, a secretarului de stat din cadrul Ministerului Economiei, Virgil Daniel POPESCU, si a importanti reprezentanti ai industriei de mobila din Romania.

De asemenea, in cadrul intalnirii, au fost dezbatute perspectivele pe care Noul Cod Silvic le aduce asupra producatorilor de mobilier de la noi din tara. “Sper ca prin acesta (n.r. Noul Cod Silvic) sa putem crea spatiul ideal pentru a putea sprijini aceasta industrie. […] Daca acum intervenim cu reglementari clare privind dreptul de preemptiune la achizitionarea lemnului pentru agentii economici care fac prelucrare, atunci vom avea o sansa si nu vom mai asista la exportul de cherestea, in loc sa prelucreze lemnul in ţara, in loc sa dam de lucru oamenilor. Prin urmare, în Codul Silvic am introdus acest drept de preemptiune pentru operatorii din industria mobilei. Accesul primordial îl veţi avea dumneavoastra, cei care prelucrati lemnul, dar pe masură ce vor fi si alte categorii de prelucrare a lemnului, vom face un regulament de achizitie pe puncte, in funcţie de gradul de plus valoare adusa. Pana in 15 ianuarie va fi finalizat draftul de act normativ. Apoi o sa-l discutam cu reprezentanti din sectorul lemnului, astfel incat la sfarşitul lunii februarie sa fie finalizat si aprobat”, a precizat ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga.

Aurica Sereny, presedinte APMR a declarat:
Hotararea privind Regulamentul de vanzare a masei lemnoase este asteptata cu mult interes de membrii APMR, care sustin ca masa lemnoasa sa fie prelucrata cat mai avansat in tara. Daca aceasta este inglobata in mobila, instrumente muzicale, jucarii, articole sportive si alte produse finite, valoarea ei creste de multe ori fata de valoarea obtinuta prin prin exportul unui mc de bustean si asigura numeroase locuri de munca in sectorul mobilei si a industriilor colaterale. Precizam ca industria mobilei asigura in prezent peste 55.000 de locuri de munca, in afara celor din industriile conexe (materiale de finisaj, accesorii, textile, transporturi, cercetare-dezvoltare, arhitectura, design.. ) Sustinem ca Parlamentul sa aprobe reglementarile propuse de Guvern, in forma prezentata de acesta, care asigura atat dezvoltarea industriei mobilei si a lemnului, cat si protectia fondului forestier si a mediului inconjurator, diminuarea si chiar stoparea taierilor ilegale, reimpadurirea si gestionarea corespunzatoare a fondului forestier in concordanta cu regulile de buna practica a tarilor din Uniunea Europeana.

Citeste mai multe pe http://bife-sim.ro/news/newsletter/68-bife-sim-2014-va-avea-loc-in-perioada-10-%E2%80%93-14-septembrie,-la-romexpo.html

Galerie foto (Click pe imagini pentru vizualizare)


Citeste si alte articole interesante:
Apartament inspirat din Jules Verne
Mobilier pentru o bucătărie mai practică
Munca la domiciliu - adapteaza zona de lucru in spatiul de locuit
Cum alegi modelul potrivit de canapea?
Livingul elastic: sase camere in una singura

Vizite: 425 | Adaugat de: AdminPortal | Tag-uri: articole blog mobilier, BIFE-SIM 2014, expozitie mobilier, targ de mobila 2014, targ de mobila Romexpo | Nota: 5.0/1 voturi

Comentariile materialului: Nici unul
Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.
INREGISTRARE AUTENTIFICARE