Cauta pe site
Meniu site
Cumpara online
Recomandam
Staer - Mobila pentru familia ta
MisiuneaCasa - Forum mobilier
VYS Blog - 100% Do It Yourself
FreshHome - Creative ideas
Designocalm - Design interior
Statistici site

Membri acum pe site
Reclama pe siteSITE INSCRIS PE

Filme Cinema Portal mobila
Citeste pe blog » Articole pentru inspiratia ta.

4:55 PM
Decor de printesa pentru dormitorul fetitei

  Temele de prințesă prezente în amenajarea camerelor fetițelor au fost și rămân foarte populare, indiferent de trecerea anilor. Aproape orice mică adolescentă visează să fie o prințesă, iar pentru mica prințesă din viața ta vrei să construiești dormitorul ideal.

 Din fericire, nu este atât de dificil să proiectezi un mic domeniu regal. Ai nevoie doar de anumite culori, accente, piese de mobilier, imaginație și implicarea fetiței tale.

 Există numeroase variații pe această temă care îți permit să elaborezi și să dezvolți direcții personale, pline de ”regalitate”. Modalitățile pe care le poți aborda vor scoate din anonimat camera fetiței și o vor transforma într-o zonă mai mult decât îndrăgită.

 Iată câteva tips-uri utile care te vor ajuta în acest proces:

 

  • Începe cu culorile. Este arhicunoscut faptul că fetițele iubesc rozul, deci poți folosi o mulțime de nuanțe de roz, de la varianta strălucitoare la cea stinsă și tot ce există între ele.

Dar nu te opri la roz – albastrul ciel, galbenul sau violetul deschis sunt alegeri la fel de inspirate pentru a decora dormitorul.

 Mai mult, este chiar indicat să nu umpli întregul spațiu doar cu roz. Adaugă accente de culoare când vine vorba de mobilier, desenele de pe pereți, draperii sau covoare.

 

  • Temele de prințesă și de regat pot fi scoase în evidență cu ajutorul picturilor de pe pereți. Aici poți construi castele, poduri mobile, căluți, nori pufoși, grădini cu flori, etc.

Fluturii, zânele, coronițele și inimioarele vor completa transformarea celor patru pereți într-o lume magică, plină de povești.

 

  • În orice dormitor de prințesă trebuie să fie prezent un model fantastic de pat. Acesta simbolizează tronul și contribuie la accentuarea întregului design.

Ai de ales între un pat cu baldachin și țesături vaporoase, un pat cu tăblie din metal sau din lemn plină cu detalii și desene, o bordură regală care încadrează patul într-un mod plin de fantezie.

 Așternuturile de pat trebuie să fie în ton cu întreaga amenajare și să ilustreze personaje celebre din desenele animate.

 

  • Pentru restul mobilierului selectează un dulăpior pentru haine, nelipsita măsuță cu oglindă, rafturi sau o comodă pentru lucrurile de școală și, eventual, o măsuță cu scăunele mici.
  • Ia în calcul preferințele fetiței în ceea ce privește poveștile sau personajele pe care le îndrăgește. Umple dormitorul cu teme precum Albă ca Zăpada, Cenușăreasa, Mica Sirenă, Hello Kitty, însă consultă-te cu ea înainte de a lua hotărâri de acest fel. Scopul tău este ca ochii fetiței să se umple de bucurie atunci când intră în cameră.
  • Micile detalii, accentele, finisajele sunt, de multe ori, cele care fac diferența. Accesoriile tematice abundă și în acest caz, oferind posibilitatea de a închega decorul: mânere la sertare sub formă de bulgăre, lumini colorate, o placă gravată cu numele fetiței atârnată fie pe ușa de la intrare fie deasupra patului, cărți de povești viu colorate, lămpi pentru birou, oglinzi, o ramă în formă de coroniță pictată în jurul întrerupătorului de lumină, un candelabru din cristal pentru centrul dormitorului, cât mai multe perne din dantelă, etc.

Când decorezi dormitorul fetiței ai grijă ca spațiul să-i reflecte personalitatea, nevoile și interesele. Ceea ce trebuie să urmărești este crearea unul loc unde micuța să se simtă bine, să petreacă timpul cu plăcere și să se distreze.

 Implică fetița pe tot parcursul acestui demers. Această lume plină de fantezie pe care o concepeți împreună reprezintă o șansă pentru mica prințesă de a-și pune în mișcare imaginația și creativitatea.

 Folosind culorile și formele potrivite, cu siguranță vei realiza un mediu optim creșterii și dezvoltării fetiței tale, un loc propice jocurilor și întâlnirilor cu prietenii săi, o încăpere de care cu greu va vrea să se despartă.

Sursa material: amenajari-interioare.euGalerie foto (Click pe imagini pentru vizualizare)


Citeste si alte articole interesante:
Lampile ca un pandantiv de iluminat
Transforma dormitorul intr-o zona de rasfat
8 must-have pentru camera copilului
Idee amenajare apartament pentru a ii oferi un stil elegant!
BIFE-SIM 2014 va avea loc in perioada 10 – 14 septembrie, la Romexpo

Vizite: 396 | Adaugat de: AdminPortal | Tag-uri: decor de vis pentru camera fetitei, idei amenajare camera, amenajare camera copil, mobila pentru dormitor copii | Nota: 5.0/1 voturi

Comentariile materialului: Nici unul
Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.
INREGISTRARE AUTENTIFICARE