Cauta pe site
Meniu site
Cumpara online
Recomandam
Staer - Mobila pentru familia ta
MisiuneaCasa - Forum mobilier
VYS Blog - 100% Do It Yourself
FreshHome - Creative ideas
Designocalm - Design interior
Statistici site

Membri acum pe site
Reclama pe siteSITE INSCRIS PE

Filme Cinema Portal mobila
Citeste pe blog » Articole pentru inspiratia ta.

10:25 PM
Lampile ca un pandantiv de iluminat

Atunci când ești în plin proces de amenajare a locuinței, iluminatul corect oferă un efect extraordinar, care cu greu poate fi ignorat. Fie că e vorba de living-room, bucătărie, dormitor sau hol, alegerea corpurilor de iluminat nu trebuie lăsată la voia întâmplării.

 Selectarea tipului de iluminat constituie o etapă importantă a designului interior, așa că orientarea spre lămpile care seamănă cu o tobă este o alegere cel puțin interesantă. Chiar dacă nu realizezi, aceste accesorii de iluminat ar putea fi exact soluția potrivită pentru rezolvarea câtorva dintre problemele de decor.

 Integrarea minunată în peisaj a corpurilor de iluminat care seamănă cu un pandantiv cilindric

implică niște secrete pe care trebuie să le cunoști dacă vrei să dobândești un rezultat uimitor. Iată câteva asemenea trucuri:

 

  • Candelabrele care seamănă cu o tobă sunt frecvent întâlnite în bucătărie sau în dining-room, însă lumina lor simplă și clară este un plus pentru orice încăpere. Fie că e vorba de iluminarea unei mese, a unui colț de cameră, a podelei sau a tavanului, important este cum și unde atârni acest corp pentru a obține efectul dorit.
  • Utilizează mai multe exemplare pentru a ilumina holul. Trei sau patru lămpi cilindrice atârnate de tavan vor distribui lumina în mod egal, transformând acest spațiu într-o zonă agreabilă. Iar dacă asortezi materialul din compoziția lămpii cu restul elementelor din decor, aprecierile nu se vor lăsa așteptate.
  • Tobele suspendate pot fi întrebuințate atât ca trăsături decorative (îmbogățind vizual spațiul), cât și pe post de componente funcționale (eliberând o lumină difuză sau una puternică). Pe ansamblu, ele pot fi considerate un mare avantaj în orice locuință.
  • Lămpile cilindrice suspendate reprezintă o modalitate foarte bună de a oferi accente de lumină în zonele care solicită asta. Dacă ai nevoie să evidențiezi o anumită parte a casei, eficiența acestor corpuri de iluminat cu greu poate fi întrecută. Spre exemplu, în cazul în care dorești să scoți în evidență orice decor, lumina pandantivului este cea mai potrivită pentru această sarcină.
  • Rolul funcțional al tobelor suspendate este de neprețuit. Multe locuri din casă au nevoie de iluminare suplimentară. Masa din dining-room, biroul unde lucrezi sau chiuveta din bucătărie sunt doar câteva dintre suprafețele care solicită lumină concentrată, iar lămpile cilindrice pot focusa lumina unde se dorește.
  • Lămpile cilindrice suspendate sunt adevărate obiecte de decor. Asortarea culorii și texturii lor la decorațiunile existente deja nu face decât să întregească atmosfera. Modelele sunt extrem de variate chiar dacă forma este aceeași.
  • Un corp de iluminat care seamănă cu o tobă poate constitui un adevărat punct de atracție într-o încăpere. Scheletul poate fi îmbrăcat în hârtie translucidă, sticlă, metal, material – în funcție de efectul pe care vrei să-l realizezi. În vreme ce sticla și materialul creează o impresie delicată și eliberează mai multă lumină, abajurul din metal completează perfect un interior ultra-modern.
  • Materialul care învelește cadrul, pe lângă rolul estetic îndeplinit, determină și câtă lumină vei primi. Hârtia și diferitele țesături permit ca o cantitate semnificativă de lumină să strălucească în toate direcțiile, pe când metalul sau alte materiale opace lasă lumina să treacă doar prin partea de jos nu și prin difuzor.
  • A recurge la lămpile suspendate înseamnă a produce un impact puternic asupra întregii amenajări. Aceste corpuri de iluminat cu siguranță vor îmbogăți aspectul camerei. Fie că folosești lumina lor în scopuri decorative, ori ca finalitate practică, impresia pe care o lasă va fi una de neuitat.
  • Dacă spațiul este o problemă, utilizează tobele suspendate ca o alternativă la lămpile cu picior. Când suprafața este limitată și nu ai loc pentru lămpi de podea sau lămpi de măsuță, un pandantiv cilindric suspendat îți pune la dispoziție cantitatea necesară de lumină pentru zona de relaxare.

Candelabrele care seamănă cu niște tobe au crescut enorm în popularitate în ultimii ani. Cu un aspect formal sau casual, ele se potrivesc interioarelor sofisticate și elegante.

Sursa material: http://www.amenajari-interioare.euGalerie foto (Click pe imagini pentru vizualizare)


Citeste si alte articole interesante:
Lampile ca un pandantiv de iluminat
O bucatarie compacta pentru spatii mici
Idee amenajare apartament pentru a ii oferi un stil elegant!
Munca la domiciliu - adapteaza zona de lucru in spatiul de locuit
TIRAMIGIU - PICURATOR CU GLISARE VERTICALA SI ACTIONARE ELECTRICA

Vizite: 476 | Adaugat de: AdminPortal | Tag-uri: blog mobilier, articole mobilier, lampi cu rol decorativ, lampi suspendate | Nota: 5.0/3 voturi

Comentariile materialului: 1 comentarii
0   Spam
AdminPortal   pe 16-10-2013 10:26 PM
Bine de stiut atunci cand cauti un anume design/sfaturi pentru amenajare.

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.
INREGISTRARE AUTENTIFICARE