Cauta pe site
Meniu site
Cumpara online
Recomandam
Staer - Mobila pentru familia ta
MisiuneaCasa - Forum mobilier
VYS Blog - 100% Do It Yourself
FreshHome - Creative ideas
Designocalm - Design interior
Statistici site

Membri acum pe site
Reclama pe siteSITE INSCRIS PE

Filme Cinema Portal mobila
Citeste pe blog » Articole pentru inspiratia ta.

11:27 AM
Sertare inteligente in bucatarie.

O bucătărie organizată este o bucătărie funcțională. Cu cât îți construiești mai bine spațiul destinat preparării și servirii mâncărurilor, cu atât vei petrece mai mult timp în bucătărie.

Mobilierul de aici este cel care face diferența între lux și banal. O compartimentare practică și o poziționare bine gândită înseamnă să investești într-o bucătărie de calitate. Fiecare cm trebuie exploatat la maxim, fiecare sertar trebuie executat inteligent și fiecare zonă trebuie delimitată clar și confortabil.

Tehnologia și ingeniozitatea se află în spatele sertarelor și dulapurilor. Simple și comune la prima vedere, acestea înglobează sisteme de prindere, de culisare, de glisare cu extracție totală, de iluminare interioară. Toate aceste elemente inovatoare contribuie din plin la crearea unui mediu confortabil și igienic, propice pentru activitatea desfășurată.

 Pentru compartimentarea interioară a sertarelor există numeroase accesorii/plăcuțe care asigură o organizare perfectă. Acestea sunt prinse cu ajutorul clemelor de baza sertarului, însă pot fi repoziționate și fixate după nevoile beneficiarului.

 Proiectarea unei bucătării trebuie să includă 5 zone importante: provizii (alimente congelate și bunuri consumabile), păstrare (tacâmuri, veselă, pahare), curățenie (chiuvetă, coș de gunoi, produse pentru igienă), preparare (blat de lucru, condimente, unelte) și gătire (cuptor, plită, hotă, cratițe).

 Zona de provizii se dovedește deseori neîncăpătoare și insuficientă, mai ales după o vizită la supermarket. De aceea, pentru a nu avea permanent senzația că ai fi dorit mai mult spațiu de depozitare, alege varianta dulapurilor verticale, cu sertare suprapuse care culisează și care oferă acces direct din față și din lateral.

 Pentru zona de păstrare, unde ții tacâmuri, seturi de cafea/ceai, veselă, boluri din plastic, este foarte importantă plasarea acestor lucruri. Și anume: ceea ce folosești foarte des așează în sertarele de mijloc la care accesul este facil, iar bunurile folosite rar – în sertarele cele mai de jos și în dulăpioarele suspendate cele mai de sus.

 Evită pe cât posibil dulapurile cu uși și orientează-te spre sertarele culisante late și adânci. Oferă un spațiu de depozitare generos, bine organizat și suportă greutăți semnificative.

 Nu dispera când vine vorba de colțuri sau de spațiul de sub chiuvetă. Chiar și aceste inabordabile zone pot fi transformate în spații de depozitare de succes. (vezi galeria foto)

 Având în vedere că bucătăria este achiziționată pe o perioadă de 10-15 ani, ia în calcul funcționalitatea mobilierului. Sistemele de sortare și depozitare sunt esențiale, mai ales când vrei să ai la-ndemână borcanele cu gem, mirodeniile, paharele pentru ceai sau pastele făinoase.

 Cât de mult apreciezi o bucătărie dotată cu mobilier modern, care îți ușurează munca și care îți oferă toată libertatea de acțiune pe care ți-o dorești?

Sursa material: http://www.amenajari-interioare.euGalerie foto (Click pe imagini pentru vizualizare)


Citeste si alte articole interesante:
BIFE-SIM 2014 va avea loc in perioada 10 – 14 septembrie, la Romexpo
Paturi cu forme de opere de artă
Transforma dormitorul intr-o zona de rasfat
Tableta Samsung Galaxy integrata in mobila de bucatarie
Top 7 case cu cele mai ciudate forme din lume!

Vizite: 870 | Adaugat de: AdminPortal | Tag-uri: solutii pentru bucatarie, mobila de bucatarie, sertare inteligente, articole mobilier pe blog | Nota: 5.0/1 voturi

Comentariile materialului: Nici unul
Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.
INREGISTRARE AUTENTIFICARE